Elbil eller fossildriven bil – vad är bäst?

Tekniken går framåt i rasande fart och allt fler installerar smarta hem, fjärrstyrd elektronik på företaget och uppdaterar sina mobiltelefoner. Att eldrivna bilar skulle lanseras på marknaden var således bara en tidsfråga. De elbilar som finns idag har en extremt bra körupplevelse, är trygga och säkra och dessutom billiga – åtminstone i drift.

Funderar du på om du ska köpa en elbil eller om du ska ha kvar den fossildrivna bil du har idag? Då är du inte ensam! Många funderar på just samma sak och i de flesta fall är det en kostnadsfråga. Har du en elbil bör du installera en Easee laddbox i ditt hem för att få en så bekväm laddning som möjligt, men elbilen är också dyrare i inköp än en fossildriven bil.

För- och nackdelar med elbil

+ Behaglig körupplevelse.

+ Släpper inte ut några avgaser.

+ Mycket billig i drift.

+ Kan laddas hemifrån.

– Dyrare att reparera.

– Dyrare i inköp.

– Inte lika stort utbud på andrahandsmarknaden.

För- och nackdelar med fossildriven bil

+ Billigare i inköp.

+ Många begagnade alternativ.

+ Billigare försäkring.

– Släpper ut farliga avgaser.

– Dyrt med drivmedel.

– Höga motorljud.

Vad ska man välja?

Vad du ska välja för typ av bil kan bara du bestämma. Din budget kommer naturligtvis att ha en betydande roll, men även din ekonomi överlag. Hur mycket vill du betala för fordonet över åren och har du råd att installera en Easee laddbox för smartare laddning i ditt hem? Att ladda på publika stationer kostar nämligen en hel del.

Att skaffa bil

kheera