Veteranbilar och race

Det är inte så ofta man ser gamla veteranbilar ute i samhället. Det blir dock allt vanligare att människor tar hand om de gamla bilarna, restaurerar dem och ser till att de blir i fint skick igen. Det tar en hel del tid och kostar också en del pengar. Men det många inte vet är att man faktiskt också kan tävla med sina veteranbilar och då är det inte bara utställningar som gäller.

Att tävla i veteranbilsrace

Ett veteranbilsrace går till ungefär som ett vanligt race. Loppet går ofta på asfaltsvägar eller grusvägar. Det som är lite speciellt är att det oftast är lite större avstånd mellan bilarna. Ingen vill köra sönder sin bil när man har lagt massor av tid och pengar på att göra den i ordning.

Hur fort kan det gå?

När det gäller veteranbilsrace finns det ofta inga regler för hur fort bilarna får gå eller inte. Det är vanliga bilar som är iordninggjorda för att kunna köras med. Om tävlingen körs på vanliga vägar får dock hastighetsbegränsningarna inte överskridas om det inte finns särskilda tillstånd för racet eller om vägen inte är avspärrad för annan trafik.

kheera