Fordon och maskiner på gården

Äger du en stor gård eller lantbruk? Då känner du antagligen till att du behöver en del fordon och maskiner för att kunna ta hand om gården. Det är inte ovanligt att större gårdar ligger utanför större samhällen, och då behöver de som bor på gården en bil för att ta sig till samhället och tillbaka.

Förutom en vanlig bil kommer du antagligen behöva en del fordon till olika transporter, du kan även behöver gräsklippare, snöslungare och mer. Allt detta kan bli rätt dyrt, speciellt om du måste köpa allting nästan samtidigt. Ett tips är att du besöker utbudet hos Blinto.se och tar en titt. Blinto.se har nämligen en rad med maskiner och verktyg som kan komma bra till hands. Allting är dessutom begagnat och det är en auktionssajt. Det innebär att med lite tur kan du hitta det du behöver till väldigt bra priser.

Fordon

För att transportera fodersäckar och andra tyngre saker rekommenderas det att du köper en mindre vagn, och möjligtvis en fyrhjuling som kan dra denna. Det är ett smidigt sätt att transportera allt så du slipper bära det över gården. En fodersäck till exempel kan faktiskt väga en hel del.

Om du har en lantgård med stora åkrar du ska skörda måste du självklart köpa de rätta fordonen till detta. Ett tips är att du pratar med folk som äger en gård och se ifall de kan rekommendera vilka som är bäst.

Djuren behöver transport

Skulle du äga ett stort lantbruk med flera djur måste du även skaffa fordon som du kan använda för att flytta djuren. Det kan vara när du ska ta dem till veterinären, på utsläpp eller andra liknande saker. Om du äger djur som du sänder till slakt kan det vara bäst att anlita ett företag till att hämta alla djur.

Här kan även en fyrhjuling komma bra till hands. Du kan använda den till att driva dina djur till andra hagar ifall det skulle behövas. Vallhundar kan också hjälpa med detta, men för att du själv ska klara av att valla djuren behöver du något att åka runt på.

Äger du hästar kan det vara smidigt att investera i en hästtransport eller hästlastbil. De är perfekta att ha ifall du vill ta med dig ditt djur någonstans, klara av att köra det själv eller om du skulle behöva akut hjälp. Det är inte alltid lätt att ringa en firma till att hämta hästen och med en hästtransport kan du transportera den själv.

Att hitta de rätta fordonen

Sist men inte minst vill vi bara nämna hur viktigt det är att du väljer rätt fordon. Du bör alltid fundera ordentligt över vad du behöver och se till att alltid provköra alla fordonen. Det kostar nämligen pengar att köpa fordon till en gård och det är inte alltid lätt att få tillbaka pengarna ifall du ångrar ett köp.

kheera