Hitta rätt bilförsäkring

Du som äger en bil är skyldig att försäkra bilen. Du behöver minst en trafikförsäkring, annars får din bil inte köras ute på de allmänna vägarna. Enda undantaget är om du har en bil med en saluvagnskylt. Men när du ska välja försäkring kommer du snabbt inse att det finns väldigt många att välja mellan, från flera olika försäkringsbolag.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen, vilket är ett måste, täcker endast grunderna. Skulle du råka köra på någonting eller krocka kan den här försäkringen betala skador, dock kommer den inte ge dig själv någon ersättning. Det finns olika typer av trafikförsäkringar, det rekommenderas därför att du jämför försäkringarna från olika bolag. Även avgifter och kostnader kan variera lite trots att försäkringarna täcker i stort sett samma saker.

Jämför försäkringar

Oavsett vilken försäkring du behöver rekommenderas det att du börjar med att jämföra olika försäkringar med varandra. Ett alternativ är att du besöker Insplanet och jämför på denna hemsidan. Det finns även en hel del information som kan vara bra att veta. Innan du jämför, tänk efter på vad du behöver. Vilket behov har du? Vilket skydd? Du bör även räkna ut hur mycket du är redo att betala för din försäkring.

Hitta den rätta försäkring

Det är inte alltid lätt att hitta en försäkring. Du bör först hitta den rätta trafikförsäkringen för dig. Men du kan även behöva en halvförsäkring eller en helförsäkring som skyddar mot olika skador på din bil. Helförsäkringen ger dig självklart mest skydd, men den här försäkringen kostar dessutom mer. Förutom dessa tre försäkringar kan du välja mellan olika tillägg, dessa innebär en extra kostnad, men du får lite mer skydd. Tilläggen kan vara allt från assistansförsäkring eller bärgningsförsäkring. Ett tips är att du tänker efter på var du kommer köra som mest, hur vägen ser ut och så vidare. Detta kan göra det lättare för dig att avgöra hur mycket skydd du behöver.

Får bilförsäkringen stå i någon annans namn?

Nej, bilförsäkringen måste stå på personens som kör bilen mest. Det är personen som har det huvudsakliga ansvaret för bilen, denne bör även ha ansvar på bilförsäkringen. Självklart får andra personer låna bilen, men det är ändå du som äger bilen och kör den oftast som har ansvar för försäkringarna. Det finns dock ett undantag för företagsbilar. Då ska försäkringen registreras på själva företaget istället.

Åldersgränser

Finns det åldersgränser för att få teckna en bilförsäkring? Det finns inte någon övre åldersgräns, men det kan finnas olika gränser för bilens ålder, och om du får en ersättning för vissa skador. Föraren måste ha körkort för att teckna en bilförsäkring. Vissa försäkringsbolag kan sänka sin försäkringskostnad genom att ange att personer under en viss ålder inte får köra bilen. Dock kommer ersättningen bli mindre om föraren varit under denna ålder och råkat ut för en olycka. Det här är dock information du kan hitta när du läser om de olika försäkringarna hos olika försäkringsbolag.

kheera