KITT i Night Rider – en känd Trans Am

För många som växte upp under 1980-talet representerar TV-serien Knight Rider ett klassiskt inslag under det TV-tittande som ofta följde efter skoldagarna. Serien som följde brottsbekämparen Michael Knight (spelad av David Hasselhoff i dennes genombrottsroll) och hans högintelligenta bil KITT var en stor succé över hela världen.

KITT (som står för “Knight Industries Three Thousand”) var i verkligheten en Pontiac Trans Am. En ikonisk bilmodell som var väldigt populär under 1970-talet och 80-talets inledning. Odödliggjord inte minst i Knight Rider utan också i klassiska filmer som exempelvis Nu blåser vi snuten. Du kanske inte har en Trans Am att skydda, men väl någon annan bilmodell. Dags att bygga ett garage kanske? Du hittar allt du behöver och mer därtill hos Buildor, en byggfirma online med snabba leveranstider och brett sortiment.

Trans Am är inte en enda modell. Tekniskt sett är det en bilserie som tillverkats i totalt fyra olika generationer där den första började produceras under början av 1960-talet. KITT hör till den tredje generationen som producerades mellan 1981-1992. Varför blev det just en Trans Am som fick figurera som KITT i TV-serien? Tydligen berodde det på att Pontiac vid tidpunkten brottades med ekonomiska problem. De gav således bort tre exemplar i förhoppningen att de skulle få synas i olika TV-serier. Så blev det också.

kheera