Fördelar med att ta körkort för automatväxlad bil

Den främsta fördelen med att ta körkort för automatväxlad bil är att den är lätt att lära sig. Du behöver endast sätta din bil i läge “D” (drive) för att börja köra. Manuella bilar har istället upp till fem växlar som du måste ha ständig koll på när du är ute och kör på vägarna. Med tanke på att det finns mindre att lära sig i en automatisk bil går processen att klara körprovet avsevärt snabbare. Detta i kombination med att ta ditt körkort hos Driving Academy, Sveriges smartaste och smidigaste trafikskola, gör att vägen till ditt körkort inte kan bli smidigare. Fördelen med denna aspekt är att du behöver spendera mindre pengar på körlektioner.

Lära dig köra en automatväxlad bil

Fördelarna med en automatväxlad bil beror mycket på vilken typ av körning du kommer ha. Om du kommer att köra mycket i stadstrafik är det smidigt med en automatväxlad bil som du inte behöver byta växel på ofta. Det är inte bara smidigare utan även säkrare eftersom du är mindre distraherad och kan fokusera mer på omgivande trafik och fotgängare. Till exempel kommer du ha bättre koll på trafikljus, hastighetsgränser och trafiken runt rondeller. Nya modeller inom automatbilar är dessutom oerhört effektiva och kan växla snabbare än någonsin tidigare.

Fantastiska fördelar som du inte får missa

Faktum är att det finns fantastiska fördelar med att ta lektioner för en automatväxlad bil. Dessa fördelar är onekligen värda att känna till om du ännu inte har körkort eller letar efter körskola för ditt barn. Följande fördelar finns med ett körkort för automatisk bil:

  • Billigare. Eftersom automatväxlade bilar är avsevärt snabbare att lära sig kommer det krävas färre antal lektioner som i sin tur minskar kostnaderna.
  • Lättare. En automatisk bil är överlag mycket enklare att köra än en manuell. Körprovet blir även lättare att klara av i en automatisk än en manuell då du inte måste lära dig växlar och koppling.
  • Säkrare. I och med att du kan koncentrera dig mer på trafiken blir din körning säkrare att köra. På så vis kommer du kunna fokusera mer på hastighet, GPS-navigation, trafikregler och säkerhet. Körningen blir därför inte bara säkrare för dig utan även för medpassagerare.

Nu kanske du frågar dig själv om du ska satsa på ett körkort för automatisk eller manuell bil. Det ligger sanning i mottot från trafikskolan Driving Academy att det ska vara enkelt, roligt och smidigt att ta körkort. Körlektioner ska inte kännas ångestladdade. Automatisk passar därför dig som letar efter en lätt och enkel körupplevelse. Det är framförallt en fördel för nybörjare som inte har lång erfarenhet av trafik eller som bor i ett vältrafikerat område.

Bra att komma ihåg

Kom ihåg att när du klarar av körprovet för en automatiskt växlad bil kan du bara köra dessa bilar. Ditt körkort kommer inte tillåta dig att köra manuella bilar. Ännu en faktor att ha i åtanke är att automatbilar i regel är lite dyrare att köpa och underhålla, såväl nya som begagnade. Det beror på att de är mer avancerade med dyrare reparationer till följd.

kheera