Så ska du tänka kring att sälja din bil

Om du vill sälja din nuvarande bil kan du antingen göra det privat eller via en firma. Det viktigaste när man ska sälja är dock att man inte blir lurad eller utsatt för ett bedrägeri. Därför ska du vara på din vakt och se till att allt går rätt till. Om du lägger ut en privat annons på en marknadsplats så som Blocket eller Tradera bör du vara särskilt uppmärksam. När en säljare kontaktar dig bör du alltid kolla upp denne i förväg och se vad det är för person. Tänk också på att inte träffa en köpare på en avlägsen plats utan någonstans där du känner dig trygg och säker.

En bilfirma kan hjälpa dig till en säker affär

Skulle du tycka att det är för osäkert och otryggt att sälja bilen på egen hand kan du alltid sälja din bil till ett företag som gör jobbet åt dig. Om du vänder dig till Holmgrens Bil gör de en värdering av din bil baserat på den information du lämnar. Du får sedan ett prisförslag och väljer om du vill gå vidare eller inte. Sedan behöver du inte tänka mer på försäljningen och kan bara fokusera på ditt nya fordon. Oftast är det värt att sälja till en firma även om du kanske skulle få ett lite högre pris om du säljer den till en privatperson. Du kan lita på en smidig och snabb affär hos en bilfirma.

Skyldigheter när man säljer en bil

Som säljare är det ditt ansvar att lämna ärliga och korrekta uppgifter om ditt fordon. Du får alltså inte ljuga på något sätt i annonsen. Däremot är det köparen som ansvarar för fel som inte skulle upptäckas när själva köpet genomförs. Om du vill sälja privat är det viktigt att köparen går igenom bilen noga innan pengarna överförs. Köparen bör alltid provköra bilen innan för att se hur den går på vägarna. När väl köpet är genomfört måste man anmäla ett ägarbyte till Transportstyrelsen. Det går att göra direkt via deras app som du kan ladda ner på din telefon. Var också uppmärksam när köparen gör själva överföringen av pengar. Det räknas inte som en godkänd överföring förrän du faktiskt ser pengarna på ditt egna bankkonto. Appen Swish är ett bra alternativ för överföringar.

kheera