Sport för alla

Bilsport passar faktiskt alla, oavsett ålder och körsätt. Det finns sporter som erbjuder extremt hög fart, sporter som handlar om att ta sig fram i svår terräng och mycket annat. Oavsett vad man gillar kan man alltså finna en sport som passar. När det gäller motorsporter kan man tro att det alltid är dyrt att delta, men riktigt så är inte fallet. Självklart finns det också sporter som kostar en hel del pengar för den som gillar det.

Ekonomi och motorsport

För den som inte har så stor plånbok finns det trots allt möjlighet att delta i motorsport. Man kanske inte har möjlighet att skaffa sig en egen bil men många gånger kan man låna en sådan till en början. Det kan också vara klokt om man inte är riktigt säker på att det är just motorsport man vill hålla på med.

Om man inte har något emot att lägga ut en hel del pengar på sin sport är till exempel dragracing och formel 1 kloka val att tävla i. Här kostar både bilar och annan utrustning pengar. Dessutom erbjuder de här sporterna hög fart på asfaltsklädda banor.

Ålderskrav

När det gäller motorsport finns det ofta en del olika krav vad gäller deltagarnas ålder. Många gånger är kravet att föraren faktiskt ska vara 18 år gammal. Det är ofta inte krav på att man ska ha körkort men å andra sidan kan vissa kunskapskrav finnas. Innan man får tävla i större tävlingar krävs det oftast också att man har kört relativt mycket på bana innan.

Inom vissa sporter får man faktiskt börja köra redan när man är 15 år gammal. Folkrace är en sådan sport. Man kan dock inte vara hur oerfaren som helst. Man måste kunna hantera bilen på banan.

Fordonskrav

För att tävla i motorsport krävs det såklart också en hel del av bilarna. Man kan inte tävla i en formel 1 tävling med en vanlig personbil. Bilarna ska också vara tillräckligt säkra att åka i. Det får till exempel inte finnas alltför vassa plåtbitar på bilarna, rost som gör bilen osäker eller liknande. Det kan dessutom finnas krav på att bilen ska vara utrustad med en förstärkt kaross eller bur. Det beror dock helt på vilken form av motorsport man vill delta i.

kheera